3+1 Tipp hogyan helyezze el biztonsági kameráit

A biztonsági kamerák hatékony módja lehetnek az ingatlan védelmének és a betolakodók elrettentésének. Azonban, a helyes telepítés kihívást jelenthet kezdők számára. Ha Ön is biztonsági kamerák telepítésén gondolkodik, akkor az optimális hatás elérése érdekében ismerje meg az elhelyezés legjobb gyakorlatait. Az útmutatónkban hasznos tippeket és tanácsokat talál a biztonsági kamerák optimális elhelyezéséhez.

Ebben a bejegyzésben elsősorban a kültéri kamerákkal fogunk foglalkozni. Elmondjuk Önnek azt a 3+1 TIPPET, amivel a leghatékonyabb eredményeket érheti el.

1. Érzékeny behatolási pontok azonosítása

Érzékeny behatolási pontnak tekintjük például az ajtókat, ablakokat, kapukat. Tehát azokat a részeket az ingatlanon, ahol a legnagyobb eséllyel történhet meg a betörés. A kamerák elhelyezésekor ezekre a területekre kell a legnagyobb figyelmet fordítanunk.

Ennek meghatározására kiemelt figyelmet szenteljünk, hiszen ez az első lépcsőfoka biztonsági rendszerünk hatékonyságának.

2. Személyiségi jogok becsületben tartása

A magyarországi törvények értelmében a kamerákat úgy kell elhelyezni, hogy az ne sértse például a szomszéd személyiségi jogait. Leegyszerűsítve: a kamerák csak a saját területünket figyelje. Viszont, ha szomszédja beleegyezik, akkor minden gond nélkül rögzítheti az Ő területét is.

A közterület kamerázásának esetében viszont szükségünk lesz egy figyelmeztető táblára. Tudatosítani kell a járókelőkben, hogy felvétel készülhet róluk ingatlanunk környezetében.

3. Biztonsági kamerák elhelyezésének magassága

A már említett területeken, úgy kell elhelyezni kameráinkat, hogy a lehető legnagyobb szögben rögzítse a számunkra szükséges területet. Azonban a betolakodók számára elérhetetlen legyen külső eszközök (pl. létra) igénybevétele nélkül.

Azonban a kamera elhelyezésének magasságát úgy kell belőni, hogy az illetéktelen személy arca megfelelő szögben legyen felvéve. Ez kb. 4 méter magasságot jelent.

+1. Hívjon szakértőt, ha segítségre van szüksége

Ha viszont elakadt, vagy inkább egy szakértőre bízná a kamerák telepítését, akkor várjuk megkeresését és segítünk Önnek!

Segítünk a kamera rendszer szükséges méretének megállapításában, a pontos helyek meghatározásában, valamint a teljes kivitelezésben.

Az alábbi űrlapot kitöltve tud érdeklődni!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Adatvédelmi tájékoztató
Üzenetem elküldésével hozzájárulok, hogy a megadott elérhetőségeimen az üzenetemmel kapcsolatban felvegyék velem a kapcsolatot. Tudomásul veszem, hogy a megadott adatokat más célra a Kralavill Bt. – kralavill.hu nem használja fel, és a megadott személyes adataim csak addig kezelik, amíg az az üzenetemmel összefüggésben szükséges. Adatkezelési tájékoztatónk elérhető itt: https://www.kralavill.hu/adatkezelesi-nyilatkozat