5 Tény, ami a riasztó mellett szól

Az otthonunk vagy vállalkozásunk területének biztonsága az egyik legfontosabb szempont az életünkben. Éppen ezért fontos, hogy minden lehetséges eszközt használjunk ki, hogy megvédjük magunkat és az értékeinket.

Egy megbízható riasztórendszer telepítése az egyik legkézenfekvőbb módja annak, hogy biztonságban tartsuk az ingatlanunkat. Az alábbiakban öt tényt mutatunk be arról, hogy miért érdemes riasztórendszert telepíteni otthonába vagy vállalkozása területére.

1. Személyvédelem betörés esetén

A riasztórendszerek nem csak távollétünkben lehetnek hasznosak, hanem éjszaka, amikor a legnagyobb eséllyel történhet betörés otthonunk területére. Fontos, hogy amennyiben rendelkezünk riasztórendszerrel, minél több lehetőségét használjuk ki.

Alapjáraton egy riasztórendszer vagy biztonsági kamera megléte is nagyban csökkentheti a betörés kockázatát. Így mindenféleképpen érdemes megfontolni valamelyik beszerzését és azt szakszerűen felszerelni.

2. Vagyonvédelem

A személyvédelem mellett a vagyonvédelem is fontos. Értékeink nagy szerepet játszanak az életünkben, tehát ésszerű, hogy olyan környezetet teremtünk, amivel bebiztosíthatjuk őket.

Ha van rá lehetőség, akkor érdemes beköttetni riasztónkat egy távfelügyelet céghez, hiszen ez nagyban felgyorsítja a riasztásra történő reagálást. A távfelügyelet mellett, a saját telefonunkra érkező értesítések is hasznosak.

3. Tűzoltó, mentő, segélyhívó (távfelügyelet esetén)

Vannak már olyan riasztórendszerek, amik például füstjelzővel vannak ellátva. Így egy esetleges tűzesetnél automatikusan megtörténik a távfelügyelet riasztása. Azonban rosszullét esetén is hasznos lehet, hiszen a távfelügyelet nagyban meggyorsítja a megfelelő szervek értesítését.

Ha idős rokonunk van, akik egyedül élnek, akkor mindenképpen érdemes beszerezni egy riasztórendszert, amivel biztonságban tudhattjuk.

4. Nyitás-zárás nyilvántartása

Amennyiben olyan vállalkozással rendelkezünk, ahol az üzlet nyitásának és zárásának időpontja fontos szerepet játszik, érdemes beszerezni egy riasztórendszert. Hiszen a megfelelő riasztórendszerek erre is képesek, tehát nyomon tudjuk követni a nyitvatartás betartását.

5. Kedvező biztosítási feltételek

Ha otthonunk vagy vállalkozásunk rendelkezik riasztórendszerrel, akkor egy esetleges biztosításkötésnél is kedvezőbb helyzetben találhatjuk magunkat. Hiszen így a biztosítócég is nagyobb mértékben vállal felelősséget ingatlanunk és értékeink iránt.


Az említett okok mindenképpen a riasztórendszerek mellett szólnak, tehát aki teheti használja ki ezt a lehetőséget. Hiszen láthatjuk, hogy az élet több területén is hasznosnak bizonyulnak.

Amennyiben úgy gondolja szüksége van riasztórendszerre, keresse fel cégünket, hogy mihamarabb biztonságban tudja ingatlanát és értékeit!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Adatvédelmi tájékoztató
Üzenetem elküldésével hozzájárulok, hogy a megadott elérhetőségeimen az üzenetemmel kapcsolatban felvegyék velem a kapcsolatot. Tudomásul veszem, hogy a megadott adatokat más célra a Kralavill Bt. – kralavill.hu nem használja fel, és a megadott személyes adataim csak addig kezelik, amíg az az üzenetemmel összefüggésben szükséges. Adatkezelési tájékoztatónk elérhető itt: https://www.kralavill.hu/adatkezelesi-nyilatkozat